Tankar kring framtiden

Jag har fått besked kring mina fötter. Ja för att ge lite bakgrundsinformation så har jag haft problem med mina fötter sedan 15-16 år tillbaka i tiden. Jag gjorde illa båda fötterna rejält på fotbollsplanen och har sedan dess opererats och fortsatt spela fotboll med tejpade fötter. När jag nu har slutat spela fotboll och bytt inriktning till Crossfit har problemen med mina fötter fortsatt. Jag har nu varit hos en ortoped som meddelar att det är flera operationer som gäller för att lösa den kommande artrosen som ligger några år framåt i tiden.

Domen lyder att först skall en operation göras på högerfoten för att ta bort lösa benkroppar, efter det är det antingen operation för att skjuta på artrosen eller att steloperera när väl artrosen kommer. Tankarna kring hur jag skall göra har gått runt i huvudet på mig och jag känner mig väldigt osäker.

Men, jag har i alla fall för nu tagit ett beslut om att inte göra operation för att skjuta på artrosen, det är inte säkert att jag blir så pass bra, efter ett års rehab, för att kunna fortsätta träna så som jag gör nu, och då tror jag att jag vill fortsätta träna som nu och invänta artrosen om 10-15 år för att då steloperera. Då har lilltjejen blivit äldre och jag kan då återhämta mig i lugnt och ro och inte behöva känna att familjen blir lidande av att jag ligger hemma efter operationen några månader.

Det är i alla fall hur jag tänker just nu, samtidigt så vet en aldrig hur tekniken har utvecklats på 10-15 år. Kanske inte behöver göra så väldigt omfattande operation då, eller så har tekniken kommit så pass långt att det finns andra alternativ, men, den som lever får se. Jag vill i alla fall kunna träna på medan jag fortfarande är relativt ung. Det går att träna efter steloperation också, men inte i den mån som jag gör nu, och det vill jag fortsätta med, i alla fall så länge jag kan!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Med kraft från WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: