Front Squat och lugn

20171019_132757372_iOSNu är vi igång. Första veckan med den nya programmeringen och jag måste säga att det känns riktigt bra! Den känns välplanerad, tung, men inte för tung och varierande med wodar som jag faktiskt inte har kört tidigare. Det viktiga för mig just nu är inte att det skall vara för tungt, jag vill att det skall vara varierande och erbjuda mig möjlighet att själv välja vart jag vill och hur min utveckling skall ske.

Jag har precis kommit tillbaka från en ryggskada och knasigt ”hopparknä”, vilket jag fortfarande känner av och vill därför att det skall gå i den takt jag själv väljer.

Dagens pass bestod av:

Front Squat
7-7-7
Jag tog det lugn och började på 60kg för att sedan öka till 80kg och sist men inte minst 90kg. Huvudsakligen ville jag testa mitt knä och se om jag hade några repetitioner i kroppen, och efter jag gjort den sista 7-an på 90kg så kändes det riktigt bra och lätt.

Därefter var det dags för:
4 Rundor:
12 Marklyft
9 Hang Power Clean
6 OHS

Här skulle det även innehålla 3 repklättringar men detta valde jag bort då jag kände att jag var slut sedan tisdagen och inte riktigt har vad som krävs för att ta mig upp för repet tre gånger. Här tog jag det riktigt lugnt och vilade mycket, detta då ryggen krampade sedan i tisdags och inte var redo för att gå fullt ut. Det blev 12 minuters jobb och mer fokus på teknik än att faktiskt gå fullt ut.

Maaah, det känns än så länge riktigt bra och nu laddar jag om för morgondagen med ett glas Julmust och en sängfösare i form av IconAthletes podcast som jag varmt kan rekommendera.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Med kraft från WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: